Vegan proteiny

Rostlinné proteiny jsou zajímavou variantou, kterou ocení k doplnění bílkovin vegani i lidé, kteří chtějí zdroje jejich přísunu kombinovat. Tato alternativa k běžným proteinovým koktejlům své opodstatnění určitě má. Proč jim dát šanci? Zjistěte více

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

25 Kč

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

329 Kč

Hodnocení 100%, z počtu recenzí: 3

  • Potravina

Přidat do oblíbených

Skladem na e‑shopu

379 Kč

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

349 Kč

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

699 Kč

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

719 Kč

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

29 Kč

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

29 Kč

  • Pohybová soustava
  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

29 Kč

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

689 Kč

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem na e‑shopu

399 Kč

  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

629 Kč

  • Pohybová soustava
  • Doplněk stravy
  • Doprava zdarma

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

1 049 Kč

  • Pohybová soustava
  • Doplněk stravy
  • Doprava zdarma

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

1 049 Kč

  • Pohybová soustava
  • Doplněk stravy
  • Doprava zdarma

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

1 049 Kč

  • Pohybová soustava
  • Doplněk stravy

Přidat do oblíbených

Skladem u dodavatele

559 Kč

Přírodní proteiny se vyrábějí z mnoha zdrojů

Rostlinné bílkoviny se získávají z hrachu, konopí, rýže či sóji. Často se také objevuje mix těchto zdrojů. Výběr díky tomu není tak snadný jako třeba u syrovátkových proteinů, kde se nachází pouze jedna hlavní složka.

Začneme nevýhodami, některé vegan proteiny neobsahují veškeré aminokyseliny. Ty se dělí na esenciální (dodáváme je do organismu potravou) a neesenciální (tělo dokáže tento druh vytvořit samo). Bílkovina je kvalitnější dle toho, jaké v ní nalezneme množství esenciálních aminokyselin. V tomto ohledu tedy jednoznačně vítězí syrovátkové či vícesložkové proteiny.

Výhody rostlinných proteinů

Širší škálu aminokyselin z rostlinných proteinů získáte, pokud budete kombinovat kupříkladu rýžový protein s hrachovým dohromady. Získaná vegan bílkovina bude následně o dost kvalitnější, než pokud bychom ji přijali samostatně pouze z jednoho druhu. Do samostatné kapitoly řadíme konopný protein, který obsahuje všech 23 aminokyselin. Jedná se o kvalitní zdroj bílkovin sám o sobě.

Výběr je tedy jen na vás, opravdu se však doporučuje buď kombinace více druhů proteinů nebo právě konopný protein. Kromě vegan bílkoviny v rostlinných proteinových přípravcích najdete poměrně vysoké množství vlákniny, vitaminů a minerálů. Vstřebatelnost těchto proteinů navíc převyšuje ty syrovátkové.

A další plusy? Ve většině případů jde o proteiny bez laktózy a bez lepku. Na druhou stranu se musíte připravit na horší chuť. Pro vegany a lidi toužící po změně v současnosti každopádně velmi dobrá volba v rámci sportovní výživy.

Tip: V BENU sport milujeme. Podívejte se, jaké nabízíme sportovní potřeby.

Zpět nahoru